dinsdag, 29. mei 2007 - 12:08

Werkzaamheden Damsterdiep begonnen

Groningen

Dinsdag starte de voorbereidende werkzaamheden aan het Damsterdiep. Rond 06.00 uur werd de weg afgesloten en het verkeer omgeleid met borden. Het verkeer op het Damsterdiep is een week lang gestremd. De voorbereidende werkzijm heden zijn o.a. het verleggen van de kabels en leidingen voorafgaand aan de bouw is het Damsterdiep.

De eerste week is het Damsterdiep in beide richtingen gestremd. Alleen voetgangers en fietsers kunnen de werkzaamheden passeren. De tweede week wordt de stremming richting het kruispunt met de Europaweg opgeheven. Het verkeer kan dan nog niet via het Damsterdiep de stad in, maar wel weer uit. De derde week (halverwege juni) is in beide richtingen verkeer weer mogelijk. De kruising met de Oostersingel is dan nog wel een aantal weken dicht. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

De Nieuweweg blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. De eerste weken via een omleiding via de Oostersingel en halverwege juni weer via het Damsterdiep. Op het moment dat er aan de kruising met de Oostersingel wordt gewerkt, kunnen automobilisten een tijdelijke weg gebruiken om de Nieuweweg te bereiken.
Provincie:
Tag(s):