woensdag, 30. mei 2007 - 22:50

Werkzaamheden Ringbaan-West eerder afgerond

Weert

Woensdag 6 juni zal de Ringbaan-West in Weert weer worden opengesteld. De werkzaamheden aan de Ringbaan zijn sneller afgerond dan verwacht, zo meldt de gemeente.

Tijdens de werkzaamheden is een nieuwe rotonde in de ringbaan aangelegd en is groot onderhoud gepleegd aan het deel van de ringbaan tussen Suffolkweg en Kazernelaan. Met de rotonde krijgt het bedrijventerrein Kanaalzone I een betere ontsluiting.

De aanleg van de rotonde staat niet op zich maar is opgenomen binnen de totale werkzaamheden van de revitalisering van het bedrijventerrein Kanaalzone I. Dit werk is nog volop in uitvoering en zal over enkele weken gereed zijn.

Met de oplevering van het totale werk op het bedrijventerrein Kanaalzone I wordt een van de grootste infrastructurele werken in Weert met een totaal bedrag van circa 3,5 miljoen euro afgerond.

Belangrijke aanpassing tijdens de uitvoering van het groot onderhoud aan de Ringbaan-West is de aanleg van een nieuw geluidsarm wegdek. Hierdoor zal de geluidsoverlast afnemen voor de bewoners die direct langs dit gedeelte van de ringbaan wonen. Hiermee wordt ook aan wettelijke voorschriften voldaan.
Provincie:
Tag(s):