maandag, 29. januari 2007 - 19:42

Westerveld en De Wolden staan centraal tijdens Boomfeestdag

Havelte/Zuidwolde

De gemeenten Westerveld en De Wolden staan woensdag 21 maart centraal in Drenthe tijdens de vijftigste editie van de Nationale Boomfeestdag. Elk jaar staat per provincie één gemeente centraal in de viering van de Boomfeestdag. Het is de eerste keer dat twee Drentse gemeenten samen de Boomfeestdag vieren.

De commissie Drenthe van het bestuur van de Boomfeestdag heeft Westerveld en De Wolden dit jaar aangewezen als accentgemeenten in Drenthe. Aanwijzing als accentgemeente betekent dat in die gemeente de Boomfeestdag extra groots wordt gevierd, met veel bijzondere activiteiten. Westerveld en De Wolden stellen gezamenlijk het programma op voor de viering, die deze keer aan de rand van het Dwingelderveld plaatsvindt.

De gemeenten organiseren de Boomfeestdag samen met het IVN Consulentschap Drenthe, Stichting Het Drentse Landschap, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Er is een locatie gekozen aan de rand van het Dwingelderveld, vlakbij Theehuis Anserdennen. Op deze plek zullen leerlingen van de scholen uit de gemeenten een klein bos planten, van ongeveer anderhalf hectare groot. De bomen zijn inheemse soorten zoals eiken en dennen. Daarnaast vinden er feestelijke educatieve activiteiten plaats in het aangrenzende gebied. Het programma voor de Boomfeestdag wordt op dit moment samengesteld.

Alle basisscholen in de gemeenten Westerveld en De Wolden doen mee aan de Boomfeestdag. In totaal zijn dit 34 scholen. Leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 zullen op de eerste dag van de lente bomen planten op de locatie bij het Dwingelderveld. In totaal zullen er zo’n 7000 bomen geplant worden, door ongeveer 720 leerlingen. Op een “normale� Boomfeestdag doen er per gemeente ongeveer 70 leerlingen mee, en worden er zo’n 1000 bomen geplant. Deze editie van de Boomfeestdag wordt dus beduidend groter gevierd.
Provincie:
Tag(s):