dinsdag, 22. mei 2007 - 9:05

Westland opnieuw de fiets op voor Guinness Book of Records

Westland

Het Westland krijgt een nieuwe kans. Op 29 april mislukte een poging om het Langste Fietslint ter Wereld in de wielen te krijgen. Om het Guinness Book of Records te halen hadden er tenminste 642 fietsers moeten komen opdagen; er kwamen er uiteindelijk 555.

Maar dat laat het Westland niet op zich zitten. Dit laat de gemeente weten. Op zondag 27 mei wordt er een nieuwe poging gewaagd.

Het Langste Fietslint ter Wereld is een initiatief in het kader van de Meimaand Fietsmaand. Die wordt georganiseerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), samen met de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en de Stichting Landelijk Fietsplatform. Bij de organisatie van de recordpoging zijn ook FloraHolland en Gemeente Westland betrokken.

Deelnemers aan het Langste Fietslint ter Wereld betalen 5 euro deelnamekosten. Daarvoor ontvangen zij een exclusief en kleurrijk t-shirt, dat bewijst dat ze hebben meegereden. De opbrengsten van het evenement gaan geheel naar KWF Kankerbestrijding. Met dat goede doel hebben zowel het NBTC als FloraHolland een goede band. Fietsers die tijdens de eerste recordpoging al meereden, hoeven geen inschrijfgeld te betalen. Van hen wordt wel verwacht dat ze het t-shirt dragen dat ze ook al bij de eerste poging op 29 april droegen.

De deelnemers verzamelen zich op zondag 27 mei vanaf 12.00 uur bij het parkeerterrein van Fleuresto. Dat is op het terrein van Bloemenveiling FloraHolland in Naaldwijk (ingang Dijkweg). Het startschot wordt om 13.00 uur gegeven. Verwacht wordt dat omstreeks 14.00 uur de laatste deelnemer de finish van het fietslint passeert.

De organisatie rekent erop, dat het Westland het er geen tweede keer bij laat zitten. Fietsen is gezond. Samen fietsen is gezellig. Met meer dan 641 mensen fietsen is dus heel gezellig. En u steunt ook nog een heel goed doel, namelijk KWF Kankerbestrijding. Dat record mag het Westland geen tweede keer ontgaan.
Provincie:
Tag(s):