woensdag, 12. december 2007 - 20:42

Wethouder Alberts doet aan Swinging Sport op Esdal College

Borger

Dinsdag was er in het kader van Swinging Sport, de naschoolse sportactiviteiten op het Esdal College in Borger, een dance & jump workshop onder leiding van instructeur Manuel Leito. Wethouder Frits Alberts (zie foto) kwam poolshoogte nemen en deed zelf ook mee.

Het project Swinging Sport richt zich op het aanbieden van extra sport- en bewegingsactiviteiten in het voortgezet onderwijs. De jongeren kunnen zich (vrijwillig) inschrijven voor deelname aan extra sportactiviteiten buiten het reguliere gymnastiekonderwijs om. De door medewerkers van SportDrenthe georganiseerde activiteiten worden iedere dinsdag na schooltijd op school aangeboden. Om de jeugd enthousiast te krijgen voor toekomstige deelname aan sporten bij een vereniging, worden ook georganiseerde sportverenigingen betrokken bij Swinging Sport.

In het kader van de tijdelijke stimuleringsregeling Buurt, Onderwijs en Sport (BOS-impuls) biedt de gemeente Borger-Odoorn gedurende vier jaar gemeentebreed sportactiviteiten aan de jeugd van vier tot en met achttien jaar aan. Het project wordt ook gestimuleerd door de provincie Drenthe.
Provincie:
Tag(s):