dinsdag, 10. april 2007 - 20:43

Wethouder Jan Dobma plaatst brug in Almersma

Eemsmond

Op woensdag 11 april aanstaande om 10.30 uur plaatst Jan Dobma één van de vijf bruggen die in de nieuwe wijk Almersma bij Uithuizen worden aangelegd. Op dinsdag 10 april worden de fundering en de eerste brug geplaatst tussen de wierde en het westelijk deel van Almersma.

In het gebied tussen de Oldörpsterweg aan de noordkant en de Maarweg aan de oostkant wordt gebouwd aan de wijk Almersma. De wijk waarbij twee architectonische stijlen het beeld bepalen: de ‘Groningse School’ in het westelijk deel van Almersma en het Noord-Groningse Wierdenlandschap op de kunstmatig aangelegde wierde.
De wierde scheidt zich van het westelijk deel van Almersma door een waterpartij. Op dinsdag en woensdag worden vijf onderhoudsvriendelijke bruggen aangelegd (vier voetgangersbruggen en één fietsbrug), waarvan wethouder Jan Dobma één brug plaatst met behulp van een telekraan.

De vier voetgangersbruggen zijn anderhalf meter breed en tussen de zes en tien meter lang. De fietsbrug is drie meter breed en negen meter lang. De bruggen zijn gemaakt van staal in een zwarte kleurzetting. Op het brugdek is een rode slijtlaag aangemaakt. De bruggen zijn niet geheel horizontaal, er zit een toog in van twintig centimeter.
De brugleuningen lopen onder tien graden naar buiten en zijn ook gemaakt van staal in een zwarte kleurzetting. De verwachte levensduur van de bruggen is minimaal 60 jaar.
Provincie:
Tag(s):