maandag, 2. april 2007 - 15:58

Wethouder Sienot en leerlingen herplanten boom

Woensdag 4 april herplant wethouder Harrie Sienot om 10.30 uur samen met leerlingen van basisscholen De Sterren, De Plataan en Lijnbaan de eerste van in totaal negentien bomen. Deze bomen worden verplaatst van De Blink in Uithuizen naar de Willem de Mérodelaan in Uithuizermeeden.

Aan deze nieuwe straat wordt de brede school gebouwd. De bomen, van circa drie meter hoog, worden dinsdag al door een kraanwagen verplaatst van Uithuizen naar Uithuizermeeden. Het herplantingswerk wordt woensdag 4 april door de leerlingen en de wethouder afgerond. Na dit werk krijgen de leerlingen een presentje mee naar huis.

Als de eerste boom op feestelijke wijze is geplant, helpen de 39 leerlingen van de drie basisscholen mee om de overige bomen te herplanten. Het gaat in totaal om zeventien leilindes en twee veldesdoorns. De bomen worden allemaal in de buurt van de brede-schoollocatie herplant. Zo wordt een groene omgeving gecreëerd voor de nieuw te bouwen school en de reeds aangelegde straat. De drie genoemde basisscholen worden gehuisvest in de brede school.
Provincie:
Tag(s):