woensdag, 13. juni 2007 - 10:44

'What's going on' in première

Groningen

Disdag ging de film 'What's going on', Provinciale Staten in beeld, in première. De film, gemaakt door jongeren van het trendteam van de provincie Groningen, is bedoeld om jongeren een beeld te geven van wat de provincie Groningen zoal doet en wat de rol van de Staten hierin is.
Het idee ontstond om een dvd voor en door jongeren te maken, waarmee op een dynamische en beeldende manier wordt getoond wat de provincie doet.

Jongeren weten veelal niet wat de provincie en de Staten zoal doen. Over het algemeen gaat het heel goed in de provincie Groningen en wat goed gaat, daar merk je niets van. Wat doen de Staten eigenlijk voor de provincie? De invalshoek van de dvd is dan ook: wat gebeurt er als de Staten (en de provincie) er niet zouden zijn? Juist, dan zou het 'een potje' worden! Vanuit deze invalshoek willen we de jongeren laten zien dat de provincie er wel degelijk toe doet.

Het scenario is bedacht door jongeren van het provinciale trendteam. Zij hebben een korte opleiding acteren en filmen gehad, zodat zij zelf volop konden meewerken aan het tot stand komen van de dvd.

De dvd is samen met de folder en de onlangs gelanceerde game onderdeel van het onderwijspakket van de provincie. De provincie gaat de dvd gebruiken bij bezoeken van scholen aan het provinciehuis en bij optredens van Statenleden op scholen.
Provincie:
Tag(s):