zaterdag, 7. april 2007 - 15:43

Willem Alexander Bezoekt Fort Vechten

Bunnik

Prins Willem Alexander brengt op donderdag 12 april met de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, Mevrouw Tineke Huizinga – Heringa en de Adviescommissie Water een werkbezoek aan Fort bij Vechten in de gemeente Bunnik. Het gezelschap laat zich informeren over de geschiedenis van het fort en vooral over de huidige en toekomstige rol van de Waterlinie in het Nederlandse waterbeheer. Aansluitend vindt onder voorzitterschap van de Prins een vergadering plaats van de Adviescommissie Water.

Op donderdag 24 mei zal Willem Alexander in Utrecht het Geldmuseum openen. Het Geldmuseum is gehuisvest in het monumentale pand van de Koninklijke Nederlandse Munt aan de Leidseweg. Het is een nieuw museum over geld en geldcultuur, waar bezoekers kunnen ontdekken wat geld is, in elk denkbaar opzicht. De Minister van Financiën, W.J. Bos, houdt tijdens de openingsbijeenkomst een toespraak.

Aan de hand van objecten, computeranimatie, spel, film en activiteiten komt in de vaste presentatie aan de orde wat mensen met geld doen en wat geld doet met mensen. Bezoekers kunnen een miljonairsspel spelen en vreemde geldsoorten bekijken in de schatkamer. Het toegangsbewijs is geld waard. De bezoeker kan het inzetten en er mee sparen of geld mee verliezen. De Gouden Berg biedt een inkijkje in de muntfabriek van de Koninklijke Nederlandse Munt. Ook een schenking van oud-Minister van Financiën G. Zalm, een flipperkast, is in het Geldmuseum te bewonderen.
Provincie:
Tag(s):