woensdag, 24. januari 2007 - 21:46

Willem-Alexander bij oefening krijgsmacht

Deelen

Prins Willem-Alexander heeft woensdagmiddag 24 januari in Deelen een werkbezoek gebracht aan een integratieoefening van eenheden van de Nederlandse Krijgsmacht ter voorbereiding op hun uitzending naar Afghanistan. De eenheden die aan de oefening Rhino Integration deelnemen volgen rond 1 april de huidige militairen van de Task Force Uruzgan op. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdagmiddag laten weten.

Het doel van Rhino Integration, waaraan ruim 1200 militairen deelnemen, is het optreden van verschillende eenheden nader op elkaar af te stemmen. De oefening vindt plaats van 11 tot 26 januari in de driehoek Amersfoort, Arnhem en Zwolle.

Willem-Alexander volgde een briefing over de doelstelling en de opzet van Rhino Integration en over het huidige optreden van de Nederlandse militairen in Uruzgan. Vervolgens was hij aanwezig bij de start van een missie en het vertrek van het missieteam. Ook sprak hij met militairen die worden uitgezonden. Willem-Alexander werd begeleid door de Commandant der Strijdkrachten, Generaal D.L. Berlijn.

De voornaamste deelnemende eenheden van de landmacht zijn afkomstig van de 13 gemechaniseerde brigade uit Oirschot. Het nieuwe Provincial Reconstruction Team wordt gevormd door het 41 pantsergenie bataljon. De nieuwe Battle Group bestaat uit het 42 pantserinfanterie bataljon Limburgse jagers, samen met de Charlie-Compagnie van het 13 infanteriebataljon luchtmobiel (Assen).

De luchtmacht neemt deel aan de oefening met Chinook en Cougar transporthelikopters en Apache gevechtshelikopters. F-16 jachtvliegtuigen verzorgen samen met de Apaches luchtsteun aan de grondtroepen.
Provincie:
Tag(s):