dinsdag, 20. februari 2007 - 19:05

Windmolens bij de Spinder

Tilburg

Het college van Tilburg wil een windmolenpark laten aanleggen bij de afvalstortplaats de Spinder, gelegen tussen Tilburg en Loon op Zand, ten noorden van Tilburg. Essent Wind heeft interesse om hier een windmolenpark van zes windmolens te ontwikkelen.

“Zo'n 10% van de Tilburgse huishoudens kan hiermee van duurzame energie worden voorzien. Die kans moeten we pakken. We kunnen niet langs de kant blijven staan, maar meewerken aan de beperking van de uitstoot van CO2,� stelt de Tilburgse wethouder voor milieu, Marieke Moorman. Een eerder plan om windmolens een plek te geven langs de A58 wordt voorlopig in de ijskast gezet.

Begin 2001 heeft het college een aantal mogelijke locaties benoemd: langs de A58 ter hoogte van het waterwingebied (eerder aangeduid als Prise d'Air), ter plaatse van het knooppunt de Baars (A58), aan de noordzijde van de stad langs de noordwesttangent en bij de Spinder. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant willen niet meewerken aan het windmolenpark Prise d'Air langs de A58. Daarom heeft de gemeente Tilburg besloten om alle projecten langs de A58 voorlopig aan te houden. De gemeente zet nu in op een windmolenpark bij de Spinder en legt dit plan voor aan de Provincie Noord-Brabant. Verder worden de mogelijkheden onderzocht om windmolens aan te leggen op bedrijventerrein Vossenberg.
Provincie:
Tag(s):