maandag, 10. december 2007 - 10:50

Wintercircus in Posthuis

Heerenveen

Het Wintercircus Martin Hanson trad dit weekend weer op in het Posthuis Theater in Heerenveen. De nieuwste attractie van het Wintercircus is goocheltalent Dion uit Nederland: 16 jaar en vorig jaar derde bij de WK goochelen.

Het Wintercircus Martin Hanson is geen tentcircus maar toert al bijna dertig jaar langs de Nederlandse schouwburgen en theaters om er elk jaar rond de kerstdagen een feestelijk en opwindend circusevenement voor jong en oud te presenteren. Dat gebeurt vanuit een met zaagsel gevulde piste, die speciaal in de theaters wordt gebouwd. Het publiek ziet een heus circus, maar dan wel in een theatrale entourage.

Het nieuwste programma van het Wintercircus Martin Hanson biedt zowel jong talent als gerenommeerde toppers, een vrolijke beestenbende naast subtiele krachtpatserij en fraai vormgegeven acrobatiek gevolgd door hilarische clownerie. En natuurlijk speelt een heus circusorkest (o.l.v. Coty Teutenberg uit Nederland) de bijbehorende muziek live vanaf het podium boven de piste-ingang. In totaal presenteren 55 artiesten en medewerkers uit heel Europa een twee en een half uur durende Wintercircus-voorstelling, geschikt voor iedereen vanaf vier jaar.

Met haar goede neus voor aanstormend talent boekte Arlette Hanson (die zelf in Heerenveen woont) voor dit seizoen een aantal jonge artiesten die op het punt van doorbreken staan. Zo introduceert ze de Française Jeanne Durand-Raucher, die handstanden in alle mogelijke soorten en vormen op tafel en stoel maakt. Verder zijn ondermeer de Italiaanse Martis Brothers te zien (Kevin van 20 en Patrick van 21). De Martis Brothers zijn jonge krachtpatsers, die letterlijk op elkaar bouwen. Ze buiten hun donkerharige charmes optimaal uit en zorgen voor een bloedstollende slottruc.

In de dierennummers trof Arlette Hanson een waar pareltje aan en ze presenteert daarom met trots de 21-jarige Let Andrejs Fjodorovs met een duivendressuur. Andrejs heeft écht contact met de duiven en ze doen heuse kunstjes. Met deze unieke act en zijn overtuigende podiumpresentatie zal Andrejs ongetwijfeld grote internationale bekendheid verwerven. Er is ook ruimte voor ‘klassieke’ circusacts, zoals de Tsjechische Pavel Doubek, die drie dressuuracts presenteert, o.a. met de superintelligente pony Batman.
Provincie:
Tag(s):