donderdag, 26. april 2007 - 13:28

Wit-Russen bezoeken Industrion

Kerkrade

Het Industrion kreeg woensdag bezoek van ver. In het kader van een uitwisselingsprogramma brengt een groep jongeren uit de stad Minsk in Wit-Rusland van 23 tot en met 27 april een bezoek aan Limburg.In het kader van hun technische opleiding en om de jongeren iets van het verleden van Limburg te laten zien, maakte een bezoek aan Industrion ook deel uit van hun programma.

De groep bestaat uit ongeveer 30 personen. Het zijn studenten en leraren van het technisch college MGMK te Minsk, waar machinebouw gedoceerd wordt. De Wit-Russen verblijven in Nederland naar aanleiding van een uitwisselingsprogramma met basketballvereniging BSW uit Weert. Alle jongeren van de groep maken dan ook deel uit van het basketballteam van de technische school.

In de avonduren van het programma zal het team dan ook een aantal wedstrijden spelen. Overdag staan diverse culturele en educatieve excursies op het programma, waaronder een bezoek aan Industrion.

Bij Industrion kregen de jongeren eerst een korte film te zien over de mijnbouw in Limburg, gevolgd door een rondleiding door de vaste presentatie, waarbij gezien hun studie machinebouw, natuurlijk de verzameling stoom-, diesel- en gasmachines van Industrion voor hen interessant is.

Na de rondleiding ging de groep zelf aan de slag met de workshop Amazing Bamboo. Tijdens deze workshop bouwen de jongeren in teams zelf een constructie van bamboe en elastieken, waarbij de uitdaging is een zo hoog mogelijk bouwwerk te construeren. Nadat bepaald was welk team de hoogste constructie heeft gebouwd, was het voor de groep weer tijd om afscheid te nemen van Industrion en verder te gaan met de rest van het programma, waar onder andere nog een bezoek aan Amsterdam op staat.
Provincie:
Tag(s):