woensdag, 18. april 2007 - 12:53

Wolvega opnieuw brandpunt van internationale classic races

Wolvega

Aangemoedigd door het sucses van vorig jaar worden op 6 mei a.s. in Wolvega voor de tweede maal classic races op het mooie en snelle circuit Om den Noort georganiseerd. Deze classic races worden in combinatie met het CRT opgezet en er wordt groots uitgepakt!!

In de internationale klasse rijden grote namen mee oa: Jan de Vries 50cc wereldkampioen, Aalt Toersen vice-wereldkampioen, Wil Hartog onze TT winnaar, Cees van Dongen vele malen Nederlands Kampioen, Jan Kostwinder Nederlands Kampioen, Cas Swart Nederlands Kampioen, Lous van Rijswijk GP rijder, Peter Muller Duits Kampioen, Peter Frohmayer Duits Kampioen, Ronald Ponti en Ian Plumridge uit Engeland,Vaclav en Karel Rathouski uit Tsjechie e.v.a.


Wietse Veenstra die in 1971 Nederlands Kampioen 500cc nationaal werd, rijd op 6 mei ook mee in Wolvega. Hij zal daar gaan rijden op een Riemanoc Yamaha. Deze wordt beschikbaar gesteld door Michel du Maine uit Assen.Deze fiets was tevens zijn toenmalige racer waar hij nog mee op Assen heeft gereden.

De machines van deze mannen staan opgesteld in een grote tent waar het publiek van harte welkom is en waar men kan grasduinen rijders kan aanspreken, en niet te vergeten naar hartelust kan fotograferen. Naast de deze motoren staan er ook andere nieuwtjes zoals: De nieuwe zijspancombinatie van Egbert Streuer met daarin zijn eigen Stredor blok.De MV Agusta van Agostini en die van Phil Read waarmee ze beiden wereld kampioen werden. De Benelli-4 waarmee Pasolini maar ook Kel Carruthers reden. De ex GP machines van Jack Middelburg,Hans Spaan en Stefan Prein. De Parijs/Dakar motor van Simon Schram en de Parijs/Dakar auto van Marcel Schoo uit Wolvega.De Speedwaymachine van Europees Kampioen Theo Pijper enz. Voor de ware motorliefhebber wordt dit smullen.

Nederlands Kampioen Henk From met een Pami BMW bij de Super Mono en vierde werd in de eindstand om de EK titel. Zijn motor zal te zien zijn en zijn nieuwe voor dit seizoen 2007. Henk From zal dan gaan rijden voor het Team James uit Engeland. De tweede coureur is Rene Schokker die in 2005 Nederlands Kampioen werd in de Super Cup1000 op een yamaha R1 . Dit seizoen 2007 zal hij gaan rijden in de Dutch Superbikes met een door Ten Kate geprepareerde Honda CBR 1000RR Fireblade. Ook deze is te zien bij start en finish ter hoogte van Schokker.

Op de avond er voor (5 mei) is er een rennersbal voor iedereen met muziek uit de zestig en zeventiger jaren. Ook de bezoekers kunnen kamperen,maar men dient zich op te geven op de site,waar alle verdere inlichtingen op te vinden zijn. De entree bedraagt €4,- p.p.De training begint om 10.00 uur,met alle klassen,en de races zijn van 12.50 tot
ongeveer 17.15.
Provincie:
Tag(s):