woensdag, 16. mei 2007 - 8:25

Wonen aan de Torteltuin of De Stampertjes

Kapelle

Vrijdag waren zo’n 500 basisschoolkinderen naar de plek gekomen waar binnenkort de nieuwe wijk Zuidhoek in Kapelle verschijnt. De wijk krijgt straatnamen die vernoemd zijn naar figuren uit de boeken van Annie M.G. Schmidt.

Kinderen van de basisscholen in de gemeente Kapelle hadden door middel van een prijsvraag voor leuke inzendingen gezorgd en waren natuurlijk erg benieuwd welke groep met de hoofdprijs naar huis zou gaan.

Wethouder Jon Herselman wist het spannend te houden door tussen de dansdemonstraties en het optreden van Djumbo door, de straatnamen en de vertegenwoordigers van de winnende basisschoolgroepen in de muziektent uit te nodigen. Alle winnende groepen kregen een fraai geïllustreerd straatnaambord als herinnering mee. De hoofdprijs: een hele dag naar Sportpunt Zeeland, was voor groep 5 A/R van ’t Honk voor de straatnaam ‘De Stampertjes’.

De andere winnaars van een straatnaambord zijn: De Linge groep 4 en groep 7/8, De Moolhoek groep 3, groep 4B en groep 5, Juliana van Stolbergschool groep 3 en groep 7B, Samuelschool eindgroep B.
De onthulde namen zijn: De Stampertjes, Torteltuin, Floddertje, Smeerkees, Krullevaar, Jip en Janneke, Petteflet, Minoes en Langhors. De naam Annie M.G. Schmidtsingel werd door de gemeente Kapelle toegevoegd.

De datum 11 mei voor de bekendmaking van de straatnamen was niet willekeurig gekozen, deze viel namelijk midden in de landelijke Annie M.G. Schmidt-week.
Provincie:
Tag(s):