woensdag, 31. januari 2007 - 21:40

Woonbotenbewoners Havengebied deels in gelijk gesteld

Enschede

De Raad van State heeft woensdag uitspraak gedaan in het beroep dat was ingesteld door bewoners van woonboten in het Enschedese Havengebied. De bewoners hadden beroep ingesteld tegen het bestemmingsplan om de woonboten op termijn te verplaatsen.

De Raad van State heeft de meeste onderdelen van het beroep afgewezen. Met name op het gebied van milieu-aspecten voldoet het bestemmingsplan wel aan de gestelde eisen. De Raad van State is echter van mening dat de gemeente onvoldoende heeft aangetoond dat er mogelijkheden zijn om de ligplaats voor woonboten in het Twentekanaal (gedeelte Havengebied) te beëindigen en dat de gemeente gebruik wil maken van die mogelijkheden. Om die reden heeft de Raad van State het goedkeuringsbesluit van de provincie vernietigd.

De uitspraak betekent dat de provincie opnieuw een beslissing moet nemen over de goedkeuring van het bestemmingsplan. Daarbij zal men rekening moeten houden met de uitspraak van de Raad van State. Naar verwachting duurt het enkele maanden voordat de provincie met een nieuw besluit komt. De gemeente Enschede beraadt zich nu op de gevolgen van de uitspraak van de Raad van State.
Provincie:
Tag(s):