woensdag, 30. mei 2007 - 10:25

Woonpunt wil 135 studentenwoningen realiseren in Sittard

Sittard-Geleen

Woningcorporatie Woonpunt wil in Sittard 135 studio’s realiseren voor studenten. De nieuwe huisvesting moet in 2008 gereed zijn, zo laat de woningcorporatie weten.

In Sittard is behoefte aan kwalitatief goede studentenhuisvesting, vanwege de vele (HBO) onderwijsinstellingen. Dat was een van de redenen waarom Woonpunt en de gemeente Sittard-Geleen de handen ineen hebben geslagen voor Wonen boven Winkels Sittard. Binnen dit samenwerkingsverband levert Woonpunt de komende vier jaar veertig studio’s op in de Sittardse binnenstad. De helft daarvan is al gerealiseerd.

In 2008 wil Woonpunt minstens 135 studio’s gerealiseerd hebben in Sittard. De volgende projecten zijn in aanbouw of ontwikkeling: 12 studio’s boven het wokrestaurant aan de Markt, 12 studentenwoningen aan het begin van de Limbrichterstraat, 16 studio’s aan Overhoven en 75 studio’s aan de Tudderenderweg. De studio’s aan de Tudderenderweg vervangen straks het huidige, bijna vijftig jaar oude hostel van de AMVJ aan Op de Vey in Geleen. Een groot gedeelte van deze studio’s wordt straks gemeubileerd verhuurd aan stagiairs en andere werknemers van DSM en Sabic die tijdelijk in de regio verblijven.
Provincie:
Tag(s):