woensdag, 30. mei 2007 - 21:34

Workshops uiterlijke verzorging voor kankerpatiënten

Emmen

Om patiënten met kanker nóg beter te verzorgen, organiseert het Scheper Ziekenhuis in Emmen in samenwerking met Stichting Goed verzorgd, Beter gevoel op 19 juni 2007 de eerste van een aantal workshops uiterlijke verzorging voor kankerpatiënten. Tijdens deze workshops krijgen deelnemers tips en adviezen over de verzorging van het uiterlijk en gaan zij zelf aan de slag met huidverzorging en make-up.

Een goed verzorgd uiterlijk geeft meer zelfvertrouwen. Dit geldt voor gezonde mensen, maar zeker ook voor mensen die er door ziekte of behandeling soms minder goed uitzien.

Kanker en de behandelingen daarvan hebben vaak grote gevolgen voor het uiterlijk. Veel mensen verliezen hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen. Alhoewel dit vaak tijdelijke verschijnselen zijn, is extra aandacht en zorg voor deze veranderingen belangrijk voor het welzijn van de patiënt. De workshops “Goed verzorgd, Beter gevoel� helpen patiënten de uiterlijke gevolgen van bijvoorbeeld chemotherapie en bestraling te verminderen.

Bij de workshop die in het Scheper Ziekenhuis plaats vindt, zijn speciaal getrainde schoonheidsspecialisten, visagisten en een kapper/haarwerker aanwezig. Onder begeleiding van deze professionals krijgen de deelnemers in twaalf stappen advies over huidverzorging en make-up. Tijdens deze twee uur durende bijeenkomsten kan men in een ontspannen sfeer vragen stellen over het veranderende uiterlijk om vervolgens zelf aan de slag te gaan met de door de cosmeticabranche ter beschikking gestelde producten.

De Stichting Goed verzorgd, Beter gevoel organiseert deze workshops door het hele land. Het Scheper Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Drenthe waar de workshops starten. Momenteel zijn acht organisaties direct verbonden aan de Stichting. Het betreft organisatie op het gebied van kanker, uiterlijke verzorging en de brancheorganisatie van fabrikanten en importeurs van cosmetica.

Mensen met kanker die onder behandeling zijn in het Scheper Ziekenhuis kunnen kostenloos deelnemen aan één van de workshops Goed verzorgd, Beter gevoel. De workshops worden op 19 juni, 18 september en 11 december 2007 georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):