dinsdag, 5. juni 2007 - 17:26

Young Eagles: "Kijk, ik zie mijn huis"

Eindhoven

Vandaag werd voor de vierde maal op Eindhoven Airport de Young Eagles Day gehouden voor vier basisscholen uit de regio. Kinderen van De Heydonk uit Best, Jan Ligthart uit Veldhoven, Beppino Sarto en De Handreiking uit Eindhoven kregen als hoogtepunt van de dag een vlucht in een Fokker 50 van de KLM aangeboden.

Maar voor het zover was, kregen de kids uitleg over de luchthaven, deden mee aan een quiz met vragen over het vliegveld. Ook werden ze per touringcar meegenomen naar de luchthavenbrandweer en de vogelwacht.

Maar hetgeen waar de kinderen naar hadden uitgekeken was de luchtdoop. Dat gebeurde in een zogeheten Cityhopper van de KLM. Hoewel sommige kinderen al ooit in het vliegtuig hadden gezeten, was het voor velen toch de eerste keer. De piloten hadden speciaal een bezienswaardige route uitgezocht langs de Efteling, de Moerdijkbrug en de Deltawerken. Natuurlijk was het niet compleet zonder een kijkje in de cockpit.

De Young Eagles Day is ooit ontstaan als een recordpoging om 1 miljoen kinderen van circa 11/12 jaar wereldwijd hun luchtdoop te geven. Vanwege het grote succes van dit evenement is besloten om ook na het vestigen van dit wereldrecord door te gaan met de Young Eagles Day.
Provincie:
Tag(s):