maandag, 12. februari 2007 - 13:12

Zaak gevonden Almeerder in Opsporing Verzocht

Almere

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt in haar uitzending van dinsdag 13 februari aanstaande aandacht aan de zaak van de Almeerder die in mei vorig jaar dood werd gevonden in Spaarndam. Hij was door een misdrijf om het leven gebracht. In het programma zal aangegeven worden wat er voorafging aan de vermissing van de man sinds 11 mei 2006.

Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer in de nacht van 8 op 9 mei thuis bezoek heeft gehad van twee mannen die zich uitgaven als politieagenten. Later bleek dat het een valse uitgave was. Het zou gaan om onderzoek naar een misdrijf, waarbij de Almeerder zou zijn betrokken.

Op 11 mei verliet het slachtoffer ’s avonds zijn woning om – naar zijn eigen zeggen – in navolging van het eerdere bezoek een verklaring bij de politie af te leggen. Vanaf dat moment ontbrak ieder spoor van het slachtoffer, totdat zijn dode lichaam werd aangetroffen in het water van recreatiegebied Spaarnwoude.

In Opsporing Verzocht zullen signalementen van het slachtoffer en de zogenaamde politieagenten worden gegeven. Uiteraard wordt de kijkers een aantal vragen gesteld waarvan de antwoorden mogelijke aanknopingspunten kunnen vormen voor het onderzoeksteam naar dit misdrijf.
Provincie:
Tag(s):