maandag, 5. februari 2007 - 22:57

Zaanse stakers wijzen oproep ROVER af

Zaandam

Naar aanleiding van de busstaking in de Zaanstreek heeft ROVER aan de stakers gevraagd, het werk dinsdagochtend te hervatten. De stakers hebben dit verzoek naast zich neer gelegd. De Connexxion-chauffeurs in de Zaanstreek staken sinds maandagmorgen. Deze staking zal dinsdag niet ten einde zijn. Dit ondanks toezeggingen van de Connexxion-directie om de eisen van de stakers, overleg over een betere dienstregeling, in te willigen, aldus ROVER.

Het gaat hier om een wilde actie, die niet door de vakbonden wordt ondersteund. Ook andere vestigingen van Connexxion willen niet meedoen aan de stakingsacties. Naar verluidt is de nieuwe doelstelling van de stakers dat ze het salaris over de gestaakte dag toch uitbetaald krijgen.

ROVER vindt dat dit alles niet over de rug van de reiziger mag worden uitgevochten en zal nu met de directie van Connexxion en met de Stadsregio Amsterdam in overleg treden over passende manieren om het busvervoer weer op gang te brengen, en door reizigers geleden schade te verhalen op de stakers.
Provincie:
Tag(s):