woensdag, 12. december 2007 - 20:31

ZAP speldjes voor leerlingen Vincent van Gogh college

Assen

Donderdag worden leerlingen van het Vincent van Gogh college uit Assen door wethouder Chris de Wal in het zonnetje gezet. Zij ontvangen een ZAP-speldje en een oorkonde voor het schoonhouden van ’t Roege Stuk’ in de wijk Baggelhuizen.

De ZAP speldjes zijn een initiatief van de stichting Nederland Schoon. Ze zijn bedoeld voor mensen die zich vrijwillig inzetten voor het terugdringen van het zwerfafval. Door het hele land worden vandaag mensen bedankt voor hun inzet bij het schoonhouden van hun omgeving.

Deze keer krijgen de leerlingen van het Vincent Van Gogh college, die ´t Roege Stuk´ geadopteerd hebben allemaal een speldje. Dit stukje bos op allerlei manieren bij hun lesactiviteiten betrokken. Verder ruimen de leerlingen er vrijwillig het zwerfafval op. Dat hebben ze de afgelopen twee jaar gedaan en ook voor het nieuwe jaar staat hun zwerfvuilactie ingepland.

Zwerfvuil is voor veel mensen een bron van ergernis. Dagelijks zijn medewerkers van de gemeente op pad om zwerfvuil op te ruimen. Maar hulp is altijd welkom. Vandaar dat de gemeente het initiatief van Nederland Schoon om ZAP-speldjes uit te reiken aan vrijwilligers graag ondersteunt.
Provincie:
Tag(s):