dinsdag, 20. november 2007 - 14:34

Zeehonden-crèche verhuist naar Delfzijl

Delftzijl

Stichting Zeehondencrèche Lenie ‘t Hart en de gemeente Delfzijl hebben dinsdag een overeenkomst getekend over de co-financiering van een nieuwe crèche in Delfzijl. Hiertoe wordt vandaag een subsidie-aanvraag ingediend bij het Waddenfonds in Leeuwarden.

De gemeente heeft zich bereid verklaard de co-financiering van het project te garanderen tot 2 miljoen euro onder de voorwaarden dat het project ook daadwerkelijk in Delfzijl wordt gerealiseerd. Mocht de subsidie van het Waddenfonds lager uitvallen dan gevraagd, dan is de gemeente bereid de garantie tot co-finaciering te verhogen tot 2,5 miljoen euro, als dit betekent dat het project alsnog kan worden uitgevoerd.

Het is de bedoeling dat de nieuwe zeehondencrèche in Delfzijl wordt gevestigd op de plek van het voormalige Maring-terrein, pal achter de dijk naast het Eemshotel en direct achter het station.

Nieuw is dat de crèche in Delfzijl ook gelegenheid gaat bieden voor meer onderzoek en educatie, en voor voorlichting over milieu en de Waddenzee in het algemeen. Bovendien zal ook een combinatie gezocht worden met het Muzeeaquarium in Delfzijl (scheepvaartmuseum en zeevisaquarium).
Provincie:
Tag(s):