vrijdag, 23. februari 2007 - 0:55

Zeewolde bindt strijd aan met vernielzucht jongeren

Zeewolde

De gemeente Zeewolde is gestart met de campagne 'Vernielen? Doe FF normaal!' Hiermee hopen zij de jeugd aan te spreken, doormiddel van bierviltjes en een pijsvraag waarmee jongeren kans maken op een Nano iPod. De campagne Vernielen? Doe FF normaal! is opgezet naar aanleiding van het aantal vernielingen in combinatie met alcoholgebruik. Gemeente Zeewolde en de Politie hebben samen deze campagne opgezet.

Afgelopen juli was er een zomerterras georganiseerd, waar jongeren met de burgemeester en politie in gesprek konden gaan over het onderwerp vernielen. Tijdens deze avond is de "meetkeet" geïntroduceerd. Dit is een meetlat van papier waarmee je op ludieke wijze meet wat de staat is van je nuchterheid. Er staan drie categorieën op vermeld, namelijk nuchter, aangeschoten en bezopen. Een groot aantal vernielingen vindt namelijk plaats aan het eind van een avondje stappen in combinatie met alcoholgebruik. Daarom wordt het gebruik van teveel alcohol in deze campagne meegenomen.

Afgelopen december werd een nieuwe activiteit gestart om jongeren bewust te maken dat vernielen stom is. Bij een aantal uitgaansgelegenheden zijn bierviltjes met 4 verschillende cartoons verkrijgbaar, die betrekking hebben op vernielen en alcoholgebruik. Naast het verzamelkarakter van de bierviltjes is er ook een wedstrijd aan gekoppeld. Door het invullen van het bierviltje en het praten erover worden jongeren meer gestimuleerd om over het onderwerp vernielen na te denken.

Naast het verzamelkarakter van de viltjes is er ook een wedstrijdelement aan toegevoegd. Met het invullen van gegevens op de achterkant van het bierviltje kunnen jongeren meedingen naar een Nano iPod, special edition. Op de iPod staat de slogan Vernielen? Doe FF normaal! gegraveerd.
Provincie:
Tag(s):