zaterdag, 8. december 2007 - 11:16

'Zeg maar nee dan krijg je er twee!'

Amsterdam

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december werd in Amsterdam-Oost dezelfde automobilist tot twee keer toe betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Twee agenten roken onraad toen zij na middernacht een auto voorbij zagen razen op de Molukkenstraat.

Toen zij de bestuurder tot stoppen dwongen en aanspraken op zijn rijgedrag roken zij dat hij alcohol gedronken had. Een blaastest bevestigde dit vermoeden. De man werd ingesloten, kreeg een proces-verbaal en werd met een rijverbod dat geldig was tot kwart voor zeven heengezonden.

Groot was de verbazing van de hulp-officier van justitie bij wie de beschonken bestuurder die nacht was voorgeleid toen hij op zijn ronde de verdachte even na 04.00 uur weer tegenkwam. Niet aan de voorgeleidingsbalie dit keer, maar op de Middenweg, in zijn auto, op weg naar Diemen.

De wakkere politie-officier bedacht zich geen moment en sloeg de alcomobilist opnieuw in de boeien voor het rijden onder invloed en het negeren van het rijverbod. Dit laatste levert opnieuw een misdrijf op.
Provincie:
Tag(s):