donderdag, 12. april 2007 - 16:42

Zes Nederlanders aan start in Porsche Mobil1 Supercup

Leusden

De snelste merkencup ter wereld, en niet minder dan zes Nederlanders aan de start! Tijdens het weekend van 14 en 15 april start in Bahrein het raceseizoen 2007 in de Porsche Mobil1 Supercup, de spectaculaire raceklasse in het voorprogramma van de Formule 1. Er staan in totaal elf races op het programma. De wedstrijdauto in de klasse is de Porsche 911 GT3 Cup, een 400 pk sterke bolide die speciaal is geprepareerd voor het circuitgebruik.

Nooit eerder in de historie van de internationale Porsche Mobil1 Supercup waren er zoveel Nederlandse deelnemers bij: Robert van den Berg racet voor Harders’ Plaza, vader en zoon Michael en Sebastiaan Bleekemolen komen uit onder de vlag van Bleekemolen Race Planet, Simon Frederiks en Paul van Splunteren vormen samen het team HSF Porsche Eindhoven en viervoudig Supercup-kampioen Patrick Huisman rijdt voor het team Konrad Motorsport.

De jongste Nederlandse rijder in de klasse is de 26-jarige Robert van den Berg uit Harderwijk. Hij begint aan zijn tweede volledige seizoen in de klasse, waarin hij vorig jaar als negende eindigde. In 2005 deed hij al Porsche-ervaring op in de Duitse Porsche Carrera Cup. Hij rijdt voor het team Harders Plaza, dat door zijn vader Henk van den Berg gerund wordt.

Onder de vlag van Bleekemolen Race Planet komen vader en zoon Michael en Sebastiaan Bleekemolen, beide uit Aerdenhout, in actie. De 57-jarige routinier Michael Bleekemolen is sinds de jaren zeventig actief in de autosport en bracht het zelfs tot in de Formule 1. Zoon Sebastiaan, 28, rijdt evenals zijn vader sinds 2003 in de Porsche Supercup. Het onbetwiste hoogtepunt van het jaar voor vader en zoon Bleekemolen is de deelname aan de race in Monaco.


Simon Frederiks rijdt voor het team HSF Porsche Eindhoven. De 42-jarige transportondernemer uit het Gelderse Beuningen maakte in 2004 zijn debuut in de Porsche Supercup. Zijn teamgenoot is Supercup-debutant Paul van Splunteren (49), eigenaar van Porsche Centrum Eindhoven. Van Splunteren reed vorig jaar met een Porsche 911 GT3 in het FIA-GT3-kampioenschap. Tenslotte komt ook Patrick Huisman dit jaar weer uit in de Porsche Mobil1 Supercup. De 40-jarige coureur uit Boekelo won al viermaal de kampioenstitel in de Porsche Supercup en behaalde daarnaast met Porsche onder andere klassezeges bij de 24-uursraces van Le Mans en Daytona. Hij rijdt dit seizoen voor het team Konrad Motorsport.
Categorie:
Tag(s):