maandag, 10. december 2007 - 22:10

Zesdaagse Journaal op RTV Drenthe

Zuidlaren

De Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren is van dinsdag 11 tot en met zondag 16 december het strijdtoneel van de eerste editie van de Zesdaagse van het Noorden. RTV Drenthe doet verslag van dit nieuwe wielerevenement.

Een internationaal deelnemersveld van twaalf wielerkoppels bepaalt het hoofdprogramma. De regerend wereldkampioenen uit Zwitserland, Risi en Marvulli, verschijnen aan de start, evenals de Nederlandse profrenners op de weg: Aart Vierhouten, Servais Knaven en Leon van Bon. Ook zijn er wedstrijden voor amateurwielrenners en tandemraces voor mensen met een beperking. Naast Rotterdam en Amsterdam heeft nu ook Drenthe haar eigen wielerzesdaagse.

Van woensdag 12 december tot en met vrijdag 14 december belicht het Zesdaagse Journaal de achtergronden en de wedstrijden die in Zuidlaren worden verreden. Zondag 16 december is er in TV Drenthe Sport aandacht voor de ontknoping van de Zesdaagse.

Radio Drenthe besteedt dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 december na het weerbericht van half 8 aandacht aan de Zesdaagse. Tijdens de finale op zondag 16 december is er van 14.00 tot 18.00 uur een extra lange live-uitzending van Radio Drenthe Sport vanuit Zuidlaren, waarin de winnaars van de zesdaagse bekend zullen worden.
Provincie:
Tag(s):