zaterdag, 14. april 2007 - 18:00

Zesduizend minder inschrijvingen voor 4-daagse

Nijmegen

Voor het tweede achtereenvolgende jaar hoeft er geen loting plaats te vinden voor de definitieve samenstelling van het deelnemersveld van de 91ste Vierdaagse, die van 17 tot en met 20 juli in Nijmegen wordt gehouden. De komende dagen wordt hard gewerkt om het exacte aantal wandelaars vast te stellen. Duidelijk is wel dat er ongeveer zesduizend inschrijvingen minder zijn dan de inschrijflimiet van 49.000 toelaat, zo meldt de organisatie van het wandelevenement zaterdag.

Het bestuur van de organiserende Stichting DE 4DAAGSE is tevreden dat iedereen die zich aangemeld heeft, verzekerd is van deelname en dat loting voor de 91ste Vierdaagse niet nodig is. Het lagere inschrijvingsaantal komt niet onverwachts, gezien de gebeurtenissen van vorig jaar. ‘Het kan zijn dat veel mensen die minder getraind zijn zich nu hebben bedacht, omdat vorig jaar nog maar eens bevestigd is dat de Vierdaagse meer is dan een wandelmars, het is een prestatietocht’, aldus Wim Jansen, algemeen manager van de Nijmeegse Vierdaagse. ‘Daarop hebben we iedereen die zich wilde inschrijven nadrukkelijk gewezen: neem je eigen verantwoordelijkheid bij de beslissing wel of niet deel te nemen.’

Om herhaling van 2006 te voorkomen – de Vierdaagse werd toen na de eerste wandeldag afgelast na twee sterfgevallen -heeft de Vierdaagseleiding een groot aantal maatregelen getroffen. Zo komen er naast de bestaande rustplaatsen extra verfrissingspunten, gaan we werken met lichtkranten en stewards en hebben we onze organisatie versterkt met onder meer een meteoroloog, een inspanningsfysioloog en een sportpsycholoog.
Provincie:
Tag(s):