donderdag, 3. mei 2007 - 21:49

Zestig jaar handbal in boek samengevat

Borger

Handbalvereniging Borger bestaat dit jaar zestig jaar. Dat is, vindt het bestuur van de vereniging, een mooie aanleiding om de geschiedenis van de handbalvereniging vast te leggen in een boek. Het is een bijzonder en zeer lezenswaardig boek geworden met heel veel verhalen en anekdotes van speelsters, spelers en andere betrokkenen.

Waar jubileumboeken in veel gevallen worden geschreven en samengesteld als naslagwerk, is er door Handbalvereniging Borger gekozen voor een andere aanpak. ,,Het boek staat vol met echte verhalen van echte mensen’’, zegt voorzitter Hans Asjes. ,,Vele prachtige anekdotes en soms emotionele herinneringen, onder meer aan deelname aan Nederlandse kampioenschappen en speelsters die de nationale selectie haalden.’’

Het boek is geschreven door journalist en tekstschrijver Jan Johan ten Have, in Borger en omstreken onder meer bekend van zijn werk voor het Dagblad van het Noorden en Week in Week uit. Hij heeft in negen rondetafelgesprekken vele smeuïge en boeiende herinneringen opgetekend en die verwoord in evenzoveel hoofdstukken.

Het boek wordt gepresenteerd tijdens het feest dat Handbalvereniging Borger op 16 juni geeft ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de vereniging. Op de ongeveer vijfhonderd verzonden uitnodigingen voor de reünie zijn inmiddels vele positieve reacties ontvangen. Het boek is bij voorintekening te bestellen voor 14,90 euro. Na de voorintekening wordt de verkoopprijs 17,50 euro. Bestellen kan door het juiste bedrag over te maken op banknummer 12.53.39.763 t.n.v. Handbalvereniging Borger onder vermelding van naam- en adresgegevens. De voorintekening sluit op 15 mei. De bestelde boeken worden op 16 juni tijdens de reünie uitgereikt. Wie op de 16e niet aanwezig is, kan het boek toegestuurd krijgen. De kosten bedragen dan 19,50 euro.
Provincie:
Tag(s):