donderdag, 6. december 2007 - 21:29

Zeven gewonden bij busongeluk

Arnhem

Bij het verlaten van het busstation in Arnhem zijn woensdagmiddag 5 december rond 17.15 uur een zevental passagiers van een lijnbus(voornamelijk licht) gewond geraakt. Eén van hen is overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek, de anderen konden na behandeling ter plaatse hun weg vervolgen. De andere passagiers zijn met de schrik vrij gekomen.

De gewonden zaten in een (gelede) lijnbus, die bij het verlaten van het busstation om nog onduidelijke redenen tegen een betonnen paal botste. De chauffeur is met de schrik vrij gekomen. Onderzoek wees uit dat hij geen alcohol heeft gebruikt. Hij wordt door de Arnhemse politie verhoord. De bus liep zware schade op.

Door de verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden wordt onderzocht waar het ongeval aan te wijten geweest zou kunnen zijn. Zo had de chauffeur verklaard dat de besturing en de remmen van de bus plotseling niet meer zouden hebben gewerkt. Om die reden zal er een technisch onderzoek aan de bus worden verricht.

Het doorgaande verkeer in Arnhem heeft nauwelijks hinder van het ongeval gehad, omdat het de aanrijding nog in het busstation heeft plaatsgevonden. Andere bussen konden via andere routes gewoon gebruik blijven maken van het busstation.
Provincie:
Tag(s):