woensdag, 21. maart 2007 - 18:04

Zeven personen verdacht van hennepteelt en/of diefstal

Politie Zeeland heeft woensdagochtend onderzoek gedaan naar hennepkwekerijen in enkele woningen in de gemeenten Hulst en Terneuzen. In vijf woningen in Hulst zijn kwekerijen aangetroffen, de hoofdbewoners zijn aangehouden of ter plaatse verhoord. In totaal zijn bijna 1.200 hennepplanten aangetroffen.

In een woning in Sluiskil, waar geen hennepkwekerij werd aangetroffen, is een partij van enkele honderden kilogrammen roestvrij staal aangetroffen, die vermoedelijk afgelopen nacht werd gestolen in Terneuzen. De twee verdachten van dit feit zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

De vijf aangehouden verdachten voor de hennepteelt zijn mannen in de leeftijd van 36 tot 65 jaar. Zij zijn afkomstig uit Hulst, de gemeente Terneuzen en het Belgische Sint-Gilles-Waas. Een 59-jarige man uit Hulst is ter plaatse als verdachte gehoord. Alle henneplanten zijn volgens het gezamenlijke convenant ‘Ontmanteld’ door de gemeente Hulst afgevoerd en zullen worden vernietigd. Bij twee woningen bleek dat er waarschijnlijk illegale stroom werd afgetapt. De Delta stelt hier een onderzoek naar in.

Het vermoedelijk gestolen partij roestvrij staal is bij de woning in Sluiskil in beslag genomen. Hierbij zijn twee 29-jarige mannen uit de gemeente Terneuzen aangehouden. Tevens is er een auto in beslaggenomen omdat hiermee vermoedelijk de diefstal is gepleegd.
Provincie:
Tag(s):