maandag, 30. april 2007 - 7:45

Zeven rallyrijders van de weg gehaald

Amsterdam

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met de regiopolitiekorpsen Amsterdam Amstelland, Haaglanden, Zeeland, Zuid Holland Zuid en Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie, voor diverse deelnemers van een rally van Londen naar Amsterdam het evenement voortijdig laten beëindigen. Zij vertoonden verkeersgevaarlijk gedrag door onder andere met hoge
snelheid door het overige drukke verkeer te rijden.

Van zeven bestuurders is het rijbewijs ingevorderd in verband met het overschrijden van de maximum snelheid met 50 km of meer. In totaal zijn er twee voertuigen in beslaggenomen. Eén bestuurder van een Porsche 911 reed gemiddeld meer dan 200 km/uur en bracht het overige verkeer door een scala van overtredingen in gevaar. Een andere bestuurder reed
opnieuw harder dan 180 km/uur terwijl hij op de heenweg ernaast zat toen zijn chauffeur het rijbewijs bij de politie in moest leveren.

Daarnaast zijn er een aantal bekeuringen uitgeschreven die direct zijn betaald. Een aantal voetgangers, die de rallyrijders van nabije wilden volgen, zijn bekeurd omdat zij zich op de vluchtstrook van de autosnelweg ophielden.

De rallyrijders reden op zondag 29 april 2007 omstreeks 21.30 uur Nederland binnen en zetten koers richting Amsterdam. Van Amsterdam reden ze richting Frankfurt. De overtredingen vonden voornamelijk plaats op de rijksweg A1, A2 en A27.

Om de rit door Nederland in goede banen te leiden zijn 14 opvallende en 7 onopvallende surveillancevoertuigen ingezet en is er opgetreden tegen verkeersgevaarlijk gedrag. De ingevorderde rijbewijzen behoorden toe aan bestuurders van diverse nationaliteiten.

De officier van justitie zal binnen 10 werkdagen een beslissing nemen of het rijbewijs en de inbeslaggenomen auto direct terug gaat naar de houder of deze zal achterhouden tot aan de terechtzitting.
Provincie:
Tag(s):