zaterdag, 24. november 2007 - 0:03

Zeven verdachten aangehouden bij scholierenacties in Drenthe

Regio

Vrijdagmorgen zijn op vier plaatsen in Drenthe leerlingen van middelbare scholen de straat op gegaan voor het voeren van actie. Daarbij zijn in totaal zeven mensen aangehouden, met name vanwege baldadigheid.

Rond elf uur werd de politie geconfronteerd met honderden scholieren die in Assen, Emmen, Hoogeveen en Coevorden de straat op gingen.

In Assen trof de politie een groep van ongeveer tweehonderd scholieren op het Koopmansplein. Daar werden vijf scholieren aangehouden wegens het gooien van eieren. De groep is onder begeleiding van de politie naar het gemeentehuis gegaan. Daarna verspreidde men zich.

In Emmen verzamelde zich een groep van ruim zeshonderd leerlingen van verschillende scholen. Een deel van deze groep is onder politiebegeleiding naar het gemeentehuis gegaan. Woordvoerders van de groep hebben gesproken met een van de wethouders. Daarna verspreidde deze groep zich.

In Hoogeveen en Coevorden zijn ook scholieren de straat op gegaan, maar daar is het, op een aanhouding in Hoogeveen na, rustig gebleven.
Provincie:
Tag(s):