dinsdag, 20. februari 2007 - 10:31

Zoekactie in Katwijkse duinen na melding nepmilitair

Katwijk

De politie van Zuid Holland heeft maandagmiddag in de Katwijkse duinen een grote zoekactie gehouden naar een gewapende man gekleed in een camouflagepak.

Rond 14.15 uur meldde een wandelaar de politie dat hij in het duingebied een man had zien lopen gewapend en gekleed als 'militair'. De politie ging met politiebikers, te voet en met een auto het duingebied in en kreeg ook luchtsteun van een politiehelikopter.

Rond 16.30 uur zag een agent een jongen lopen in die kleding en sprak hem aan. Het bleek hier te gaan om een 15 jarige jongen uit Katwijk. Hij bleek inderdaad met een eigengemaakt nepwapen in het duingebied te zijn geweest. Toen hij de politiehelikopter zag en vermoedde dat die naar hem op zoek was, verborg hij zich een aantal keer en besloot het nepwapen weer thuis te brengen.

Thuis bleek hij nog 15 eigengemaakte nagemaakte nepwapens te hebben. Omdat de wapens geschikt waren voor afdreiging of bedreiging zijn ze inbeslagname en wordt tegen de jongen proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie.
Provincie:
Tag(s):