zondag, 2. december 2007 - 20:16

Zoekactie naar auto in de Rijn

Arnhem

In de nacht van zaterdag op zondag werden rond kwart over vier politie, brandweer en ambulance gealarmeerd omdat een auto in de Rijn terecht was gekomen ter hoogte van de Nelson Mandelabrug in Arnhem. Twee getuigen hadden een auto, met brandende lampen, in het water gezien.

Omdat er mogelijk nog personen in het voertuig konden zitten werd groot alarm geslagen. Na een intensieve zoekactie in het koude water constateerden brandweerduikers dat er geen mensen meer in de auto aanwezig waren.

Brandweerduikers vanuit Arnhem en Wageningen kwamen ter plaatse en moesten eerst een zoekactie onder water uitvoeren om de exacte locatie van het voertuig te kunnen vaststellen. Door de stroming van het Rijnwater bleek het voertuig enkele tientallen meters te zijn afgedreven en onder een afgemeerde rijnaak terecht te zijn gekomen.

Nadat de duikers hadden vastgesteld dat er niemand in het voertuig aanwezig was, zijn hijskabels aan het voertuig bevestigd. Een boot van Rijkswaterstaat heeft vervolgens de auto naar de kant getrokken waarna een bergingsvoertuig de auto uit het water kon takelen. De auto bleek een Mercedes personenauto te zijn van een 25-jarige Arnhemmer. Het is onduidelijk hoe de auto in het water terecht is gekomen. De eigenaar is door de politie van het gebeuren geïnformeerd en zou aangifte gaan doen bij de politie.
Provincie:
Tag(s):