donderdag, 8. maart 2007 - 11:05

Zoekactie naar verward meisje

Amersfoort

Woensdagavond heeft de politie gezocht naar een verward meisje. Kort na kwart over elf in de avond kwam bij de politie de melding binnen dat een meisje in mogelijk verwarde toestand langs het spoor aan de Barchman Wuytierslaan zou lopen. Om 23.21 uur stuurde de meldkamer twee politie-eenheden en kort daarna nog twee eenheden ter plaatse.

De Nederlandse Spoorwegen werd verzocht de treinen met lastgeving te laten rijden, wat inhoudt dat de treinen een lage snelheid aanhouden. Tevens werd de treinmachinisten gevraagd om te melden als zij een persoon langs het spoor zouden zien lopen. Ook de inzet van een helikopter werd door de politiemeldkamer overwogen, maar dat bleek door de weersomstandigheden niet mogelijk.

De vier politie-eenheden zetten een onderzoek langs en in de omgeving van het spoor in. Het 17-jarige meisje uit Almere werd uiteindelijk rond kwart over twaalf aangetroffen. Zij bleek geestelijk verward te zijn. Zij is in het ziekenhuis onderzocht en vervolgens naar een instelling voor geestelijke gezondheidszorg overgebracht. Kort voor half één werd de lastgeving ingetrokken, waarna de treinen weer op normale snelheid konden rijden.
Provincie:
Tag(s):