woensdag, 5. december 2007 - 17:25

Zoektocht naar drenkeling op Maasplas bij Oolderhuuske

Roermond

De brandweer is woensdagmiddag rond 14.30 een zoekactie gestart op de Maasplassen bij Oolderhuuske in Roermond. Een Duitse man zou kort tevoren uit een rubber bootje in het water zijn gevallen op de plas. De zoekactie werd rond 16.45 uur gestaakt wegens de invallende duisternis.

Enkele getuigen zagen dat een rubber boot omkiepte die ongeveer 30 meter vanaf de kant in het water lag. De getuigen hoorden dat het slachtoffer nog om hulp riep, daarna werd niets meer vernomen. De politie en brandweer kwamen ter plaatsen en troffen de rubber boot in het water aan. Het slachtoffer werd niet aangetroffen.

De omvang van de plas en de stroming bemoeilijkten de zoektocht naar de Duitser. Omdat de plas op bepaalde plekken 24 meter diep is, kan de brandweer geen duikersteam inzetten. Daarom wordt een speciaal team met sonarapparatuur van de KLPD ingeschakeld. Met hun apparatuur kunnen zij nauwkeurig de plas doorzoeken. Donderdagochtend zullen zij de plas doorzoeken. Een duikteam van de marine zal de Klpd ondersteunen.

In totaal hebben zo'n 30 mensen van de brandweer en de politie naar de man gezocht.
Provincie:
Tag(s):