dinsdag, 11. december 2007 - 20:13

Zoektocht naar mooiste kerstversiering

Amsterdam

Piets Mooiste Kerstversiering is ook dit jaar weer te zien op SBS 6. Net als vorig jaar gaat Piet Paulusma op zoek naar mensen, die in de ban zijn van kerst en hun huis op bijzondere wijze in kerstsfeer hebben gebracht. In het programma toert weerman Piet Paulusma door heel Nederland en bezoekt hij de mooist versierde huizen. Piets Mooiste Kerstversiering is vanaf 15 december na de late editie van Shownieuws om 23.15 uur te zien op SBS 6.

In het programma Piets Mooiste Kerstversiering gaat Piet Paulusma op zoek naar mensen die hun huis in opvallende kerstsfeer hebben gebracht. Verschillende kersttaferelen passeren de revue. Een groep verlichte rendieren in de voortuin, een grote sneeuwpop op het dak of een kersttreintje dat door en rondom het huis rijdt. Net als vorig jaar wordt hij bijgestaan door jurylid Peter Homan, de expert op het gebied van kerstversiering in Nederland. Zo is hij onder andere verantwoordelijk voor de verlichting van de PC Hooftstraat en Kalverstraat in Amsterdam tijdens de kerstdagen.

Kijkers kunnen zichzelf of anderen opgeven voor het programma via feestdagen. Per aflevering worden huis of tuin van drie deelnemers in beeld gebracht en is te zien hoe groots zij uitpakken met hun kerstversiering. Peter Homan voorziet vervolgens elke versiering van deskundig commentaar. Op 21 december maken Piet en Peter bekend wie de drie genomineerden zijn dit jaar en uiteindelijk beslist de kijker wie de winnaar is door te stemmen op zijn favoriet. Op 22 december is de grote finale en maakt Piet de winnaar bekend tijdens de SBS 6 Kerstparade in Stadshart Almere.
Categorie:
Tag(s):