dinsdag, 13. november 2007 - 9:41

Zoetermeer genomineerd voor Ruimte & Mobiliteit Prijs 2007

Zoetermeer

De prijs voor de meest succesvolle vrijetijdsvoorziening op het gebied van ruimtelijke inrichting, mobiliteit en infrastructuur heeft Zoetermeer op een haar na gemist. Zoetermeer behoorde tot de 6 genomineerde programma’s die model kunnen staan voor een geslaagde integrale aanpak van ruimtelijke inrichting, infrastructuur en mobiliteit.

De bekendmaking van de winnaar vond plaats tijdens het symposium ‘Leisure en mobiliteit’ op 8 november in De Kuip in Rotterdam. Gaandeweg werd duidelijk dat Zoetermeer het de jury met zijn beleidskader Leisure zeer moeilijk maakte. Uiteindelijk ging de prijs naar het Veluwetransferium Posbank.

Dit jaar zijn van de twaalf aangemelde projecten zes genomineerd voor de Ruimte & Mobiliteit Prijs 2007: Veluwetransferium Posbank (Rheden), Toppunten Zeeuwse Meer (provincie Zeeland), De Stok Rosada Factory Outlet (Roosendaal), Beleidskader leisure-as Zoetermeer, IKEA Concept Center (Delft), Blijdorp Bereikbaar, nu en straks!(Rotterdam).

De prijs is in het leven geroepen in het kader van het Programma Ruimte & Mobiliteit dat loopt tot 2007. Het programma is bedoeld om decentrale overheden te ondersteunen bij het effectief vormgeven en uitvoeren van een samenhangend beleid voor ruimtelijke ordening en mobiliteit. Het programma is uitgevoerd door het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV). Om alle doelgroepen te bereiken heeft het KpVV samengewerkt met Nirov, CROW en Vereniging Stadswerk Nederland.
Provincie:
Tag(s):