zondag, 16. december 2007 - 15:22

'Zolderbrand door elektrische kacheltje'

Den Haag

In de nacht van zaterdag op zondag is rond kwart over drie, vermoedelijk door een elektrische kachel, brand ontstaan op de zolder van een woning aan de Prinses Irenestraat in Den Haag. Niemand raakte hierbij gewond.

De bewoonster die met haar twee kinderen lag te slapen op de 1e verdieping werd wakker door een vreemd geluid op zolder. Nadat zij op onderzoek was uitgegaan en het luik open deed van de zolder ontdekte zij de brand. Hierop heeft zij haar kinderen in veiligheid gebracht en belde de alarmcentrale van de brandweer.

Bij aankomst van de brandweer stonden de bewoners van de brandende woning en de twee naast gelegen woningen al op straat. Om branduitbreiding naar de buren te voorkomen werden meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. Tijdens de brand werd met behulp van een warmtebeeldcamera de zolder gecontroleerd op eventuele brandhaarden onder de dak- en vloerconstructie. Om tien over half vier was de brand geblust en kon het sein “brand meester� worden gegeven.

Het dakbeschot onder de dakpannen en de zolder raakte door de brand zwaar beschadigd. Nadat de brandweer de woningen had geventileerd konden de bewoners weer terug naar hun eigen woning.

De totale schade aan de woning bedraagt circa 30.000 euro.
Provincie:
Tag(s):