woensdag, 30. mei 2007 - 18:31

Zomerbus speciaal voor strandgangers

Alkmaar

Bergen aan Zee is het dichtsbijzijnde strand voor inwoners van Alkmaar en omgeving. In samenwerking met Connexxion bieden de gemeenten Alkmaar, Bergen, Zijpe en de Provincie Noord Holland een zomerbus aan voor de warme dagen. De bus rijdt vanaf 2 juni tot 2 september.

Op zonnige dagen rijdt deze bus iedere zaterdag en zondag vanaf NS station Alkmaar twee keer per uur via Egmond aan de Hoef naar Bergen aan Zee. Speciaal aan deze bus is dat hij een snelle route neemt (want hij gaat niet dwars door het centrum van Bergen), de files (voor een deel) ontwijkt en de strandgangers met een rechtstreekse verbinding naar het strand brengt.

Andere buslijnen naar de kust
Buslijn 160, die vanuit Heerhugowaard via Alkmaar naar Bergen rijdt, biedt aansluiting op een bus naar Bergen aan Zee. Buslijn 262 rijdt van 4 juni tot 24 augustus twee keer per dag van Bergen naar Bergen aan Zee. Daarnaast rijdt buslijn 165 het hele jaar, twee keer per uur, naar Egmond aan Zee.

Voordelig zomertarief
Tijdens de zomer profiteren strandgangers niet alleen van de speciale zomerbus, maar ook van het voordelige zomertarief. Wie na 09.00 uur in de bus stapt, kan voor € 2,- een kaartje bij de buschauffeur kopen. Een gezin van twee volwassenen en maximaal drie kinderen tot twaalf jaar is voordelig uit met een gezinsdagkaart van € 10,-. Met deze kaart kun je een hele dag onbeperkt reizen met de bus in heel Noord-Holland.

Reach the Beach
Buslijn 265 naar Bergen aan Zee rijdt alleen op zonnige dagen. Op de website www.reachthebeach.nl is te vinden of de speciale zomerbus die dag rijdt. Op deze website is naast informatie over het openbaar vervoer naar de Noord-Hollandse stranden ook de actuele weersverwachting en de drukte op het strand te vinden. ‘Reach the Beach’ is een initiatief van de provincie Noord-Holland en een aantal gemeenten om de verkeersdrukte naar de kustplaatsen te beperken en het strand bereikbaar te houden.
Provincie:
Tag(s):