donderdag, 24. mei 2007 - 11:15

Zomers Stadsstrand in teken Gezonde Stad

Nijmegen

Op de Lentse oever van de Waal wordt deze zomer opnieuw een stadsstrand ingericht. Tussen eind juni en september worden diverse kleinschalige evenementen zoals theatervoorstellingen georganiseerd. Daarnaast biedt het stadsstrand een aantrekkelijke oase van rust aan de rivier in het hart van de stad.

Het stadsstrand was één van de succesvolle evenementenlocaties tijdens het tweeduizendste jubileumjaar van Nijmegen in 2005. Ook tijdens de Vierdaagsefeesten van vorig jaar, bood het stadsstrand een nieuwe extra vorm van recreatie waar dankbaar gebruik van gemaakt werd.

Het college van burgemeester en wethouders wil het strand deze zomer opnieuw inzetten voor een aantal kleinschalige evenementen. Daarbij is het strand ook een unieke locatie om even aan de hectiek van de stad te ontsnappen. Het strand wordt daarmee ook ingezet om de aandacht op Nijmegen als Gezonde Stad te vestigen.

Aanvankelijk waren er plannen voor meer evenementen op deze locatie tijdens de zomermaanden. Om de mogelijke overlast voor de direct omwonenden te beperken, is besloten het aantal evenementen te limiteren.

Het strand kan niet eerder dan eind juni worden ingezet, omdat gebruikers anders mogelijk een soms voorkomende libellesoort zouden schaden. Vanaf eind juni kan het strand gebruikt worden zonder dergelijke verstoringen van flora en fauna.

Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen wil na afloop van deze zomerperiode de voor- en nadelen van het stadsstrand goed op een rij zetten. Deze evaluatie zal een belangrijke rol spelen in de afweging om het strand ook de komende jaren als tijdelijke evenementenlocatie in te zetten.
Provincie:
Tag(s):