vrijdag, 4. mei 2007 - 14:39

Zootje in Amsterdamse woning

Amsterdam

Bij een ontruiming van een woning aan de Sumatrastraat in Amsterdam heeft de politie 46 katten, 168 kuub huisvuil en 13 motorfietsen aangetroffen. Dit maakt de politie bekend. De katten, waaronder een groot aantal jonge kittens, waren ernstig verwaarloosd.

Ook stuitte de politie op drie dode kittens, die door uitdroging om het leven waren gekomen. In de tuin van de woning werden nog eens zo’n 240 fietsen en fietswrakken en 6 bromfietsen aangetroffen. De dieren zijn door medewerkers van de dierenambulance ondergebracht in het asiel. De ontruiming van de driekamer woning zal na verwachting nog enkele dagen duren.

De woning is buiten gebruik gesteld door de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van het stadsdeel Zeeburg. Door de ernstige vervuiling, zakten medewerkers van de politie en GGD door de vloer tijdens het leeghalen van de woning. De politie ontving geen klachten van omwonenden over de mogelijke overlast die veroorzaakt werd door de situatie in de woning.

De bewoner van het pand is in verzekering gesteld, omdat een aantal van de aangetroffen motoren van diefstal afkomstig is. Tevens zal een onderzoek worden ingesteld naar zijn geestelijke gesteldheid.
Provincie:
Tag(s):