maandag, 9. april 2007 - 21:35

Zorg voor het Leven wandelingen

Emmen

Kring-apotheek de Vriendschap in Emmen heeft vorig jaar een boekje uitgegeven met daarin twee wandelingen in de Emmerdennen. Een van die wandelingen, de korte route, kan de komende drie maanden worden gelopen onder begeleiding van leden van het IVN.

De wandelingen zijn genoemd naar het motto van Kring-apotheek de Vriendschap. Met Zorg voor het leven probeert de Emmer apotheek de cliënten bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid wat betreft hun eigen gezondheid, de kwaliteit van hun leefomgeving en de natuur. Niet altijd wijzen naar een ander, maar kijk eens naar jezelf. Wat zou je zelf kunnen doen?

De wandelingen zijn op de zondagmiddagen 15 april, 20 mei en 17 juni. Het verzamelpunt is het hunebed in het bos. Van daaruit voert de wandeling door een prachtig, soms onbekend deel van de Emmerdennen. Met het wandelboekje bij de hand wordt uitleg gegeven over de geneeskrachtige werking van sommige bomen en planten.

De wandelingen, die steeds om halftwee beginnen, duren ongeveer twee uur en zijn ruim vier kilometer lang. De wandelingen zijn ook geschikt voor kinderen.
Provincie:
Tag(s):