vrijdag, 1. juni 2007 - 8:22

Zuid-Afrikaanse burgemeester op bezoek

Eindhoven

De burgemeester van de Eindhovense zusterstad Emfuleni, mevrouw Dekeledi Tsotetsi, bezoekt samen met twee wethouders voor de eerste keer de gemeente Eindhoven. Het bezoek is van 1 tot 9 juni en vindt plaats in het kader van de zusterstadbanden en concreet het zogenaamde Logo South Programma van VNG internationaal. Hiervoor voeren de steden Emfuleni en Eindhoven en Tilburg een meerjarig programma uit rond de thematieken HIV / AIDS en Afvalmanagement.

Het programma van de gasten bestaat met name uit kennismakingsgesprekken, training en kennis-overdracht. Op dinsdag 5 juni ontvangt burgemeester Sakkers de gasten, samen met de ambassadeur van Zuid-Afrika, mevrouw Hlengiwe Mkhize in het Stadhuis.

Als follow up van het bezoek van de burgemeester van Emfuleni aan Eindhoven, brengt een Eindhovense delegatie eind juni een projectbezoek aan Zuid Afrika. In die periode zullen ook 35 studenten van de Fontys PTH een bezoek brengen aan Emfuleni Zuid Afrika, versterkt met vier jonge medewerkers van de gemeente Eindhoven. Zij bundelen hun krachten om een wijkcentrum en zes kinderdagverblijven te renoveren. De medewerkers van de gemeente Eindhoven zullen ook in de trainingsprogramma's ondersteuning bieden aan juridische trajecten en communicatie.
Provincie:
Tag(s):