woensdag, 4. april 2007 - 21:39

Zuid-Drenthe overspoeld door auto-inbraken

Regio

Het zuidelijke gedeelte van de provincie is de afgelopen week overspoeld door een groot aantal auto-inbraken. Ondanks de grote hoeveelheid opengebroken auto's heeft de politie nog nauwelijks aanwijzingen in welke richting gezocht moet worden.

Vanaf 29 maart zijn ongeveer 100 auto’s opengebroken in het gebied tussen Pesse en de Duitse grens. In de meeste gevallen ging het daarbij om een serie auto-inbraken. De buit bestond steeds uit autoradio’s en navigatiesystemen. Hoewel de werkwijze soms verschilt gaat de politie er van uit dat er een verband is tussen de auto-inbraken, waarschijnlijk gaat het bij meerdere series om dezelfde daders.

Vooral gelet op het grote aantal auto’s dat in sommige nachten in dezelfde plaats of buurt is opengebroken is er een kans dat mensen daar iets verdachts hebben gezien. De politie wil dan ook graag in contact komen met mensen die verdachte personen en/of verdachte voertuigen hebben gezien.

Omdat de auto-inbraken door blijven gaan roept de politie ook iedereen op die ’s avonds of ’s nachts iets verdachts ziet om direct de politie te bellen. Dit kan via 0900-8844 of bij spoed via 112.
Provincie:
Tag(s):