vrijdag, 1. juni 2007 - 14:24

Zuid-Holland investeert 300.000 euro in Vrije Tijd

Den Haag

De provincie Zuid-Holland investeert dit jaar 300.000 euro in de (cultuur)toeristische en recreatieve ontwikkeling van Zuid-Holland. Het bedrag is goeddeels bestemd voor de 'City Card The Hague - Delft'.

Met deze combikaart kan de toeristische bezoeker van Den Haag en Delft in beide steden met het openbaar vervoer reizen en krijgt hij aantrekkelijke kortingen bij de Top 30 van bezienswaardigheden.

De provincie bevordert het bezoek van toeristen en recreanten naar en binnen de provincie. Dit moet onder meer leiden tot een toename van 10 procent in de toeristische bestedingen in de periode 2006-2010. Om deze doelstelling te behalen, heeft de provincie vorig jaar voor 1.215.000 euro projecten gesubsidieerd. Voor het jaar 2007 komt het subsidiebedrag – met de extra investering van 300.000 euro – op 1.305.000 euro. De subsidies passen binnen het kader van het provinciale vrijetijdsbeleid: de Agenda Vrijetijd 2006-2010.

Naast het project 'City Card The Hague - Delft' geeft de provincie subsidie voor de aanleg van een nieuw laarzenpad rondom het Landgoed Keukenhof. En onder het thema Nieuwe Hollandse Waterlinie worden vijf nieuwe arrangementen gerealiseerd om extra bezoekers naar het gebied van de Waterlinie te trekken.

Een ander project dat subsidie ontvangt, is 'Vloot over de Vliet', een publieksevenement op en rond de vaarweg tussen Leiden en Delft. Het evenement vindt half september 2007 plaats en heeft als thema de schilder Vermeer. Ook de ontwikkeling van de Brouwersdam tot een trendsettend en sportief strand- en watersportcentrum wordt ondersteund. De provinciale bijdrage krijgt hier de vorm van een communicatiecampagne.

Ten slotte worden organisaties in Rijnland ondersteund om betere evenementen te realiseren en is subsidie bestemd voor toeristische activiteiten tijdens de kustversterking in Noordwijk.
Provincie:
Tag(s):