donderdag, 1. november 2007 - 9:50

Zwaar ongeval op Soesterbergsestraat

Soest

Woensdagmiddag tegen de avondspits aan, heeft er een zwaar ongeval op de Soesterbergsestraat in Soest plaats gevonden. Een 48-jarige Soesterberger is vanuit de bebouwde kom, met waarschijnlijk zeer hoge snelheid, uit de bocht gevlogen ter hoogte van de Dennenweg. De bestuurder is met zijn auto vervolgens tegen twee lantaarnpalen gebotst, één daarvan is compleet uit de grond gerukt, daarna tegen een boom geklapt om vervolgens op de kop dwars over de weg tot stilstand te komen. Tijdens deze carambolage heeft de bestuurder een 65-jarige vrouw uit Soest geschampt in haar Peugeot.

Op de vele meldingen die bij de alarmcentrale binnen kwamen, zijn er direct twee tankautospuiten, een hulpverleningsvoertuig uit Amersfoort en de Officier van Dienst gealarmeerd. Verder waren er twee ambulances, een motorambulance en diverse politie eenheden onderweg. De traumahelikopter uit Amsterdam is wel opgeroepen maar kon halverwege de vlucht weer terug keren.

Doordat de patiënt op z'n kop in de gordel hing en er moeilijk ingeschat kon worden wat het precieze letsel was, is er redelijk snel besloten om de man vlotjes uit de auto te halen. Door middel van het doorsnijden van de autogordel kon de bestuurder voorzichtig op de wervelplank geschoven worden. Met spoed is de Soesterberger met nog onbekend letsel naar het UMC in Utrecht vervoerd.
Provincie:
Tag(s):