woensdag, 2. mei 2007 - 9:04

Zwemwatercontrole gaat weer van start

Regio

Vanaf, gisteren, 1 mei zijn de zwemwatercontroles weer van start gegaan. op 67 buitenlocaties wordt er gemeten. Op de site van de provincie Noord Holland worden de resultaten weergegeven.

Tijdens het zwemseizoen (1 mei tot 1 oktober) worden de officiële zwemlocaties in Noord-Holland tweewekelijks gecontroleerd op waterkwaliteit en veiligheid. Het gaat om officiële zwemplekken, variërend van de stranden langs de Noordzee tot aan zwemgelegenheden in recreatiegebieden zoals het Twiske en Geestmerambacht.

Er wordt onder meer gekeken naar de aanwezigheid van parasieten en bacteriën. Cyanobacteriën bijvoorbeeld (afkomstig van blauwalgen), die met name in de zomermaanden in het oppervlaktewater kunnen voorkomen. Deze bacteriën kunnen bij mensen huidirritaties en maag- en darmstoornissen veroorzaken. Op het gebied van veiligheid controleert de provincie onder andere of er drijflijnen zijn aangebracht en of er kuilen of obstakels onder water aanwezig zijn.

Via de site van de provincie kunnen burgers gemakkelijk en snel actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland vinden. Er staat ook een overzichtskaart met alle gecontroleerde zwemlocaties op de site. Met één klik op de kaart vindt u informatie over de voorzieningen van de desbetreffende zwemlocatie, zoals aanwezigheid van douches en horecagelegenheden.

Ook de zwemwatertelefoon (0800-9986734, gratis) en NOS teletekstpagina 725 bieden actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater. De site van de provincie: www.noord-holland.nl
Provincie:
Tag(s):