dinsdag, 1. april 2008 - 11:00

1 April: Met 450 km/u langs lasergun

Utrecht

Dinsdagmorgen probeerde een 'laagvliegende' bekende Engelsman een flitspaal te snel af te zijn. Een lasergun kreeg hem echter wel te pakken. Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding dat een auto meerdere malen met veel lawaai en hoge snelheid over de onlangs geopende Lirpaweg in Leidsche Rijn was gereden. De auto zou daarbij meerdere malen zijn geflitst.

Agenten gingen via een sluiproute ter plaatse. Zij zagen dat een auto hen op de Lirpaweg met zeer hoge snelheid tegemoet kwam rijden. Een agent pakte een lasergun in de politieauto en richtte die op de laagvlieger. Tot stomme verbazing van de agent gaf de lasergun een 'score' van 450 km/u. De agenten deden de zwaailichten aan en zagen de auto 'voorbijvliegen’, maar de bestuurder stopte verderop.

De 47-jarige J.C. verklaarde met televisieopnamen bezig te zijn. Hij wilde in de (ook nog eens opgevoerde) Bugatti Veyron testen of hij een flitspaal te snel af kon zijn. Omdat de flitspaal een Nederlandse uitvinding is, vonden zij het leuk dat in Nederland te doen. Daar de Lirpaweg pas net open was, voor kilometers rechtdoor liep, geen kruisende wegen had en als belangrijkste was voorzien van een flitspaal, hadden zij besloten daar de test uit te voeren.

Aan het begin en het eind van de weg hielden collega’s van de ‘coureur’ in de gaten of er geen overig verkeer was, om die niet in gevaar te brengen. De verdachte werd aangehouden en de auto werd mee naar het politiebureau genomen. In het politiebureau werd de boete vastgesteld op € 5.550,-. De Engelsman mocht na betaling op legale snelheid zijn weg in de Bugatti vervolgen.
Provincie:
Tag(s):